مراحل ساخت و تولید چمن مصنوعی
امروزه با فراگیر شدن استفاده از چمن مصنوعی در فضاسازی ها این سوال برای بسیاری مطرح می شود که چمن مصنوعی از چه موادی ساخته می شود؟ و یا اینکه اصولا این محصول چگونه تولید می شود؟ در این مقاله مراحل ساخت و تولید چمن مصنوعی و همچنین اجزای تشکیل دهنده را مرحله به مرحله باهم بررسی خواهیم کرد.

در حال حاضر شرکت های مختلفی در حوزه تولید انواع چمن مصنوعی در سراسر جهان و همچنین در ایران مشغول به کار هستند که از میان آن ها میتوان به شرکت های کرمان موکت ( آسیا چمن)، قصر بازی پارسیان( دنیای چمن) و یارا پویش ایرانیان اشاره کرد. شرکت های بزرگ تولید کننده چمن مصنوعی نیز رویال گرس، تنکیت، تایگر و بسیاری دیگر می باشند. اما پیش از هر چیز برای آشنایی با نحوه تولید چمن مصنوعی می بایست با قسمت های مختلف چمن مصنوعی آشنا شویم. بهتر است قبل از هر مضوعی به این نکته توجه کنیم چمن های مصنوعی در دو دسته کلی چمن مصنوعی تزئینی و چمن مصنوعی ورزشی تقسیم میشوند.
اجزای چمن مصنوعی:
- الیاف اصلی چمن مصنوعی
- الیاف فرفری
- لایه چتایی
- لایه نت
- پوشش محافظ پلی یورتان یا RBL
الیاف اصلی چمن مصنوعی از جنس پلی اتیلن می باشند. لازم به توضیح است برخی انواع چمن مصنوعی نیز صرفا از الیاف مجعد پروپیلن تشکیل می شوند که بیشتر در زمین های گلف و گاها تنیس کورت کاربرد دارند.
الیاف پلی اتیلن از گرانول های پلی اتیلن تولید می شوند.
این گرانول ها بی رنگ یا سفید رنگ می باشد.
مرحله اول:
این گرانول به داخل قیف مخصوصی ریخته می شوند تا در ادامه رنگ ها مخصوص جهت ایجاد ظاهر چمن طبیعی و مواد شیمیایی مخصوص جهت افزایش ثبات و مقاومت الیاف در برابر آفتاب به آن اضافه می شوند.
مرحله دوم:
خمیر به ست آمده به دستگاه اکسترودر و پس از آن دستگاه کارتینگ منتقل می شود تا به اندازه کافی کشیده شود تا به ضخامت مورد نظر برسد. سپس الیف به دور دوک های مخصوصی پیچیده شده و آماده استفاده در فرآیند بافت چمن مصنوعی می شوند. در چمن های دوبافت قبل از این مرحله نخ های پلی اتیلن و پروپیلن نیز به روش مکانیزه به دور یکدیگر پیچیده می شوند تا برای استفاده در تولید چمن های دوبافت مورد استفاده قرار بگیرند.

مرحله سوم:
در این مرحله نوبت به دستگاه های تافتینک می رسد. دستگاه های تافتینگ چمن مصنوعی عموما با عرض 4 متر و یا دو متر می باشند. الیاف چمن مصنوعی توسط سوزن های مخصوص دستگاه تافتینگ به چتایی و توری زیر آن دوخته شده و اضافات نخ ها توسط کاتر مخصوص برش داده می شوند تا چمن با ارتفاع پایل مورد نظر تولید گردد.
مرحله چهارم:
یا مرحله پایانی شامل اجرای لایه محافظ بکینگ و چسب می باشد که بسته به مواد اولیه میتواند در رنگ های مختلف باشد اما عموما به رنگ سیاه می باشد. مواد بکینگ که بیشتر از مشتقات نفتی می باشند لایه زیرین چمن و گره ها را پوشش می دهد تا مانع از در آمدن گره ها و آسیب دیدن آن به مرور زمان شوند.


در نهایت محصول شما آماده استفاده است و پس از کنترل و بررسی های لازم بسته بندی و برای شما ارسال می گردد. بسته بندی چمن مصنوعی بصورت رول می باشد و معمولا به صورت رول های 50 متر مربعی یا 100 متری در انواع ورزشی میباشد.