آموزش گام به گام نصب چمن مصنوعی

 

با توجه به شرایط موجود جوی شرایط آب و هوای مناطق مختلف، بحران کمبود آب و فرهنگ آپارتمان نشینی و همچنین نگهداری آسان چمن های مصنوعی شاهد استقال روز افزون از چمن مصنوعی تزئینی و چمن مصنوعی ورزشی شده است مسئله مهمی که خریدارن چمن مصنوعی با آن رو به رو هستند نصب چمن مصنوعی میباشد در ادامه میتوانید آموزش نصب چمن مصنوعی را به همراه فیلم آموزش نصب چمن مصنوعی مشاهده کنید.فرقی نمیکند قصد نصب چمن تزئینی را دارید یا چمن ورزشی ما در این مقاله به صورت کامل همه موارد را با جزئیات خدمت شما ارائه داده ایم.

چمن مصنوعی این قابلیت را دارد تا در سریع ترین زمان ممکن بر روی سطوح مختلف نصب گردد. سطوحی که چمن مصنوعی بر روی آن نصب می شوند به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

  • سطوح نفوذ پذیر
  • سطوح نفوذ ناپذیر

نصب چمن مصنوعی بر روی سطوح نفوذ پذیر

هنگام نصب چمن بر روی سطوح نفوذ پذیر باید دقت کرد که حتما از چمن های دارای پانچ که توانایی عبور دادن آب از خود را دارند استفاده نماید. مراحل نصب چمن مصنوعی بر روی سطوح نفوذپذیر به شرح زیر میباشد.

مرحله اول زیر سازی:

زیر سازی را میتوان یکی از مهم ترین موارد در نصب چمن مصنوعی دانست زیرا اگر زیر سازی به درستی اجرا نشود علاه بر اینکه بر زیبایی کار و … تاثر گذار است در طول عمر چمن مصنوعی هم تاثیر به سزایی دارد زیرا که با گذر زمان و استحکاک ایجاد شده بکینگ چمن مصنوعی را نابود کرده که باعث جداسازی الیاف میشود نکته ای که در سطوح نفوذ پذیر باید توجه کرد پایداری سطح بود و به گونه ای باشد تا به مرور زمان دچار نشست نشود. این موضوع در چمن های ورزشی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

برای جلوگیری از این موضوع میتوانید بسته به دانه بندی بستر بین 10 تا 20 سانتیمتر از خاک موجود را برداشت و آن را با گراویه و دانه بندی مناسب پر کردو طی چند مرحله گراویه و دانه ها کوبید تا استقامت آن پایدار و ثابت شود.

در زمین های ورزشی بزرگ برای هدایت بهتر آب از لوله های زه کشی مخصوص نیز استفاده میشود که اصطلاحا به این فرایند فیلترینگ گفته میشود.

نصب چمن مصنوعی بر روی سطوح نفوذ نا پذیر

سطوح نفوذ ناپذیر مواردی همچون بتن،سنگ فرش و یا موزایک گفته میشود که نصب چمن مصنوعی بر روی تمامی این موارد قابل اجراست فقط برای هرکدام بهتر است مواردی را رعایت کنید به طور مثال در صورتیکه قصد دارید از زیر سازی بتنی برای نصب چمن مصنوعی استفاده کنید، توصیه می شود بلافاصله پس از اجرای بتن با ابزار مناسب از جمله سینی کشی و ماله پروانه ای سطح زیرکار را تا حد امکان سیقلی کنید تا زبری بتن باعث آسیب دیدن گره های پشت چمن نشود، هر چند استفاده از ژئوتکستایل در زیر چمن نیز تا حدی زیادی از این گره ها محافظت می کند.

نکته ای که حائز اهمیت است برای نصب چمن مصنوعی بر روی سطوح نفوذ ناپذیر و بایستی به آن توجه کنید ایجاد شیب یکنواخت بین نیم تا یک درصد برای هدایت آب های سطحی میباشد. پس از اجرای زیر سازی و توجه به مواردی که بایستی برای هر بستری رعایت شود می توانید چمن مصنوعی خود را بر روی هر سطح نفوذ ناپذیر نصب و اجرا کنید.

نکته ای که برای نصب چمن مصنوعی بر روی سطوح موازایکی بایستی رعایت شود این است که ترجیحا از موزائک های طرح دار و دارای نقش برجسته به عنوان سطح زیرکار چمن مصنوعی، به خصوص چمن های تزئینی استفاده نکنید. چراکه پس از مدتی به نقش طرح موزائیکی بر روی چمن نمایان می شود. البته این مساله بیشتر در هنگام استفاده از چمن های مصنوعی با ارتفاع کم موضوعیت دارد.

آماده سازی بستر نصب چمن مصنوعی:

پس از انجام زیر سازی ابتدا لایه ژئوتکستال به منظور محافظت از بکینگ چمن مصنوعی در مقابل فرسایش ناشی از تماس مستقیم با زیرسازی و همچنین هدایت و زهکش آب اجرا می گردد. استفاده از این لایه برای نصب تمامی انواع چمن مصنوعی، چه ورزشی و چه تزئینی رایج است، هرچند در برخی پروژه های تزئینی به دلیل کاهش هزینه ها از کاربرد آن صرفه نظر می گردد.

ژئوتکستایل در وزن های مختلف که عموما 200 و 300 گرمی هستند عرضه میشود، از ژئوتکستایل در نصب چمن مصنوعی بر روی سطوح نفوذ پذیر و نفوذ ناپذیر استفاده می گردد.

پس از اجرای لایه ژئوتکستایل نوبت به فرش چمن مصنوعی می رسد.چمن مصنوعی را می توان مستقیما بر روی زمین چسباند و یا با استفاده از نوار اتصال و یا seaming tape رول های کنار هم را یکپارچه ساخت و روی بستر نصب کرد. اما استفاده از ژئو تکستایل مزایی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد که چرا باید از ژئوتکستایل استفاده کرد؟

پر کننده های چمن مصنوعی کدامند؟

در چمن های تزئینی الزامی به استفاده از پرکننده بین الیاف چمن نیست. پر کننده ها موادی هستند که به منظور ارتقاء بهره وری چمن مصنوعی استفاده می شوند. پس از نصب چمن مصنوعی بر روی آن پاشیده می شوند و با بورس های مخصوص ما بین الیاف قرار می گیرند، این مواد شامل گرانول و سیلیس می باشند.

سیلیس در چمن های مصنوعی

بعد از نصب چمن مصنوعی در مرحله اول به آن سیلیس اضافه می گردد.

استفاده از سیلیس مناسب باعت میشود چمن مصنوعی بیشتر عمر کند و دیرتر دچار فرسایش و شکستگی الیاف شود. سیلیس مناسب چمن مصنوعی دارای دانه های کاملا گرد بوده و اندازه دانه های آن بین 0.5 تا 2 میلیمتر می باشد. از سوی دیگر این مواد به دلیل وزن بالا و قدرت جذب رطوبت باعث می شود تا الیاف چمن بهتر بایستد و ظاهری طبیعی تر بگیرد .

با این حال بسیاری از مصرف کنندگان چمن تزئینی به دلایل مختلفی از جمله خاکی رنگ شدن چمن و کاهش هزینه ها ترجیح می دهند از این پرکننده استفاده نکنند.

اما اگر قصد نصب چمن ورزشی را دارید هنوز بخش مهمی از کار باقیست.

مقدار توصیه شده و استاندارد سیلیس برای چمن مصنوعی تزئینی در هر متر مربع چمن مصنوعی بین 3 تا 5 کیلوگرم می باشد.

برای چمن های ورزشی این مقدار در هر متر مربع حدود 20 تا 25 کیلوگرم است.

خاطر نشان می گردد استفاده از سایر پرکننده های مشابه از جمله ماسه بادی و سیلیس با دانه بندی شکسته بجای چمن مصنوعی به هیچ عنوان مجاز نمی باشد.

گرانول چیست؟

گرانول پر کننده دیگری است که فقط در چمن های مصنوعی ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد عموما به صورت دانه های لاستیکی سیاه رنگ می باشند که بعد از افزودن سیلیس به چمن مصنوعی اضافه می شوند. دانه های گرانولی اساسا به منظور افزایش خاصیت ارتجاعی و ضربه گیری چمن و جلوگیری از آسیب دیدن بازیکنان هنگام زمین خوردن به چمن مصنوعی افزوده می شود.

 

جنس گرانول چیست؟

دانه های گرانول از خورد شدن تایرهای ماشین تهیه می شود و باید توجه داشت که گرانول مناسب تهیه کنید زیرا در گرانول های ارزان و بی کیفیت وجود سیم و نخ های تایر باعث آسیب دیدن الیاف چمن مصنوعی و بازیکنان می گردد.

همچنین برای جلوگیری از سیاه شدن لباس بازی کنان هنگام بازی بر روی چمن مصنوعی می توان از دانه های گرانول رنگی نیز استفاده کرد.

در مرحله بعدی پس از افزودن گرانول می بایست چمن را کاملا برس زد تا پرکننده ها بطور یکنواخت در سراسر زمین پخش شوند. این عمل میتواند بصورت دستی و یا با ماشین آلات مخصوص انجام شود.

سیلیس و گرانول

در نهایت باید دقت داشته باشید که در زمین های چمن مصنوعی باید اطراف زمین را جدول کشی کنید به نحوی که پر کننده ها از زمین خارج نشوند.

روش های خط کشی زمین ورزشی:

  • بافت خطوط سفید توسط کارخانه تولید کننده
  • استفاده از چمن سفید برای خطوط 
  • رنگ آمیزی خطوط سفید چمن

در روش اول بدلیل یکپارچه بودن خطوط با چمن اصلی امکان آسیب دیدن چمن در ناحیه خطوط به مرور زمان به حد اقل می رسد. از سوی دیگر دستگاه های داخلی قادر به بافت خطوط در تمامی جهات نیستند. و در مناطق محوطه جریمه و خطوی منهنی و گرد قابل بافت نمیباشند.

در روش دوم استفاده از چمن سفید برای خطوی می توان گفت تقریبا تمامی خطوط قابل اجراست و میتوان این اطمینان را بدهیم که خطوط سفید به مرور زمان کم رنگ یا پاک نخواهد شد. اما باید به این نکته توجه داشت که در چمن مصنوعی اولین جایی که آسیبب می بیند محل درز هاست و با افزایش تعداد درز ها احتمال آسیب دیدن چمن افزایش می یابد.

روش سوم رنگ آمیزی خطوط چمن است که این روش از نظر هزینه کم هزینه ترین روش میباشد و با توجه به روش های قبلی مشکلی هم برای دوام و طول عمر چمن مصنوعی ایجاد نمیکند. اما در زمین های روباز که در معرض تابش آفتاب و البته سایش قراردادرند می بایست این رنگ آمیزی به طور مستمر تجدید گردد.

4.3/5 - (3 امتیاز)